гр. Павел Баня

Преиздадоха „Основи на общата вертебрология“ на д-р Юри Гечев

Отново е на разположение на специалистите единственият у нас учебник по вертебрология, чийто автор е д-р Юри Гечев. След изчерпването на първия, вече е факт вторият тираж на монографията.  Първата монография за заболяванията на гръбначния стълб – „Основи на общата вертебрология”, номинирана за „Медицинска книга на 2002 г.”, може да бъде намерена в Клиника „Д-р Гечеви“ в Павел баня.

Учебникът представлява интерес не само за невролози, неврохирурзи, ортопеди, травматолози, ревматолози, физиотерапевти, но и за по-широката публика, поради факта, че запълва една празна досега ниша в медицинската наука. Първият тираж излезе през 2002 г. като издание на Академичното издателство „Проф.Марин Дринов“.

Д-р Юри Гечев е с над 20 годишен стаж като лекар в специализираната болница за рехабилитация в гр. Павел баня, отначало като ординатор, в последствие като началник отделение.

2 Награда на Д-р Юри Гечев

Д-р Юри Гечев е носителят на приза за цялостен принос към Община Павел баня за 2016 г.

8 септември 2016г.

За цялостен принос за развитието на балнеолечението в курортния комплекс Павел баня специалната награда за 2016 г. бе връчена на д-р Юри Гечев.

На церемония по случай празника на град Павел Баня, 8 септември, с решение на Общинския съвет бе награден лекарят, който е дългогодишен ръководител на СБР-НК клон Павел баня, лекар-терапевт и общественик.

Кметът на общината Станимир Радевски връчи почетния плакет, диплом и картина на местен художник на носителя на наградата.

Д-р Гечев е носител на приза за 2016 г. заради множество заслуги за утвърждаването на курортния град като център за лечение и рехабилитация и за гражданската му активност в популяризирането и модернизирането на бранша у нас и в чужбина.

Pin It on Pinterest