гр. Павел Баня

Проф. Георги Гечев е положил основите на научната балнеология и рехабилитация в гр. Павел Баня, дългогодишен директор на Санаториума,  член на Ню Йоркската Академия на науките, почетен гражданин на гр. Павел баня.

Проф. Георги Гечев е конструирал  масата за подводна екстензия през 1968 г., която е призната за рационализация, а през 2015 г. Комбинираната подводно-екстензионна терапия е защитена като търговска марка на ЕС  „ПО ГЕЧЕВ“

Проф. Георги Гечев е и инициатор за изграждането на  СБР в Павел баня, където е излекувал стотици хиляди хора от цял свят.

Земята, върху която е построена Клиниката, е била собственост на Георги Чорбаджийски, брат на Димитър Чорбаджийски/Чудомир/ – наследена от преките родственици – д-р Гечеви.

По време на престоя си при нас ще се насладите на великолепието на Чудомировото творчество и ще се потопите в историята на един достоен живот и възрожденски род, прочитайки саморъчните записки към Дневника на Георги Чорбаджийски. Опознайте ни чрез тях, защото Вие сте не  само наши пациенти, но и наши приятели. А приятелите се познават….

Д-р Йордан Гечев /син на д-р Георги Гечев/ понастоящем  директор на СБР Павел Баня, е вертебролог, автор на първия в България учебник по Вертебрология.

Д-р Гергана Гечева /внучка на д-р Георги Гечев/ е специалист Физиотерапевт. Специализирала е Физикална и рехабилитационна медицина в Йерусалим, Израел, Болница „Хадасса“

Д-р Стоимен Гечев /внук на д-р Георги Гечев/ е завършил медицина в МУ София, лекар-специалист по Физикална и рехабилитационна медицина.

Pin It on Pinterest

Share This